Musiikkipeli, joka yhdistää

Hyvien bileiden yksi merkittävimmistä tekijöistä on onnistunut soittolista. Varsinkin juhlien alussa onnistuneet musiikkivalinnat nostattavat tunnelmaa ja luovat hyvän fiiliksen loppuiltaa varten. Yleisin tapa nykyään hoitaa kappaleiden valinta on pistää netin syövereistä löytynyt valmis soittolista pyörimään ja toivoa parasta. Vaikka musiikin suoratoistopalvelut, kuten Spotify, sekä Youtuben ja muiden videopalveluiden valtavat musiikkivalikoimat tekevätkin tällaisten soittolistojen teon erittäin helpoksi, lopputulos on usein geneerinen ja helposti unohtuva. Musiikki ei varsinaisesti ärsytä ketään, mutta ei toisaalta välttämättä sisällä kenenkään lempikappaleitakaan. Entäpä jos biisivalinnoista voisi tehdä helpon ja hauskan ohjelmanumeron iltaa varten? Musiikkipeli, johon kaikki voivat osallistua, on ratkaisu tähän! Jukeboss on musiikkipeli, joka on siellä missä ihmisetkin. Kyseessä on sovellus, joka ladataan älypuhelimeen. Tämän jälkeen soitettava musiikki päätetään demokraattisesti, helposti ja hauskasti. Varma hitti seuraaviin juhliin!

Jukeboss on nykyajan jukebox

Musiikkipeli nimeltä Jukeboss on siis nykyihmisille suunnattu sovellus, jonka avulla soittolistojen teko sujuu kuin itsestään. Käyttäjät, eli esimerkiksi ystäväsi tai sukulaisesi, syöttävät sovellukseen lempikappaleensa, joita muut voivat äänestää soitettavaksi. Musiikkipeli näyttää automaattisesti, mitkä kappaleet ovat saaneet eniten ääniä, jolloin kappale nousee listan kärkeen seuraavaksi soitettavaksi. Jukebossin avulla saadaan paitsi vaihtelua aina samoja kappaleita sisältäviin soittolistoihin, se on myös erinomainen väline tutustuttaa toisilleen aiemmin vieraat ihmiset toisiinsa. Kappalevalintoja kannattaakin rohkeasti mainostaa muille, jotta saa oman valintansa varmemmin soittoon. Kyseessä on todellinen jäänsärkijä: tuntemattomienkin kanssa on helpompi aloittaa juttelu, kun puheenaihe (tässä tapauksessa musiikki) on ikään kuin ulkoapäin määrätty. Ehkäpä, jos Jukebossin avulla aloittaa mielenkiintoisen keskustelun tuntemattoman kanssa, ja tutustuu tähän juuri esimerkiksi musiikin kautta, voi saada pitkäikäisen uuden ystävän, tai jopa kumppanin. Jukeboss on ilmainen, joten se kannattaa ottaa käyttöön vaikka heti. Musiikkipeli takaa sen, että samat kappaleet saavat vaihtelua. Esimerkiksi Spotifyta käyttäessä ihmiset joutuvat jonottamaan saman tietokoneen tai puhelimen ääreen kappaleensa valitakseen. Jukebossin avulla jokainen voi tehdä valintansa omaa puhelintaan käyttäen – ei ruuhkia, tönimistä tai valitusta. Tuloksia voi seurata livenä ja kommentoida niitä vieruskavereiden kanssa. Tämä sopii jäyhille suomalaisillekin, sillä mikäpä käynnistäisi keskustelun paremmin kuin tulosseuranta? Tämähän on havaittu vaikkapa jääkiekko-otteluiden yhteydessä, kun samaa joukkuetta kannattavat ihmiset intoutuvat vauhdikkaisiin keskusteluihin. Automaattisesti päivittyvä soittolista pitää tunnelman korkealla, ja musiikkivalinnoista ei voi valittaa – lopputuloshan on koko porukan aikaansaama, eikä yksittäisen henkilön pelkkiin omiin mieltymyksiin pohjautuva. Ovela peluri promoaa lempikappalettaan muillekin ja nostaa sen listan kärkeen.

Jukeboxin parhaat palat

Jukeboss yhdistää siis parhaat palat klassisista jukeboxeista: laajan kappalevalikoiman, soittolistat ja mahdollisuuden vaikuttaa siihen, mikä kappale soi seuraavaksi. Tämä musiikkipeli sisältää tosi upean sosiaalisen ulottuvuuden, sillä musiikkivalinnoista ja äänestyksestä kumpuaa varmasti vauhdikasta keskustelua juhlissa ja muissa tapahtumissa. Jukeboss-sovellus on saatavilla sekä Android- että iOS-laitteille. Google Play -kaupasta ja App Storesta löytyvä sovellus on ilmainen, ja se on erittäin helppo ottaa käyttöön. Sovellukseen kirjaudutaan joko Facebook-tunnuksilla tai vieraana. Tämän jälkeen sovellus etsii lähelläsi olevat tapahtumat, joissa Jukeboss on käytössä. Soittolistoja voi selata niihin syötettyjen kappaleiden, artistien tai saatujen äänien perusteella. Äänestys tapahtuu klikkaamalla haluamaasi kappaletta, ja kerätty äänimäärä näkyy kunkin kappaleen yhteydessä. Jukeboss on saatavilla englanniksi ja ranskaksi, ja sen on kehittänyt Germán Lieva -niminen yritys. Ehkäpä Jukeboss on ratkaisu aina juhlien järjestämisessä mietityttäviin musiikkiongelmiin? Seuraavissa pippaloissa voitkin jo tutustua uusiin artisteihin ja kappaleisiin!